
Receptas:
4 plonos riekelės geros rūkytos šoninės
1 1/5 puodelio cukraus
2 šaukštai vandens
200ml plakamosios grietinėlės
50g sviesto
Šoninę pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus ir išspirgs riebalai. Išdėliokite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų likę riebalai. Kai atvės, supjaustykite mažais pusės cm gabalėliais, išmeskite tąsius ar netraškius gabaliukus. Pasiruoškite indą, į kurį pilsite karamelę - aš naudojau nedidelę kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi, kurį dar patepliojau sviestu.
Nedideliame puode užvirinkite sviestą ir grietinėlę, palikite atvėsti. Į kitą puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų, virkite, kol cukrus išsilydys. Nemaišykite, tačiau karts nuo karto pasukinėkite puodą, kaad sirupas nekibtų prie šonų. Kai sirupas sutirštėja ir įgauna rusvą spalvą, nukelkite nuo ugnies ir palaukite kol sumažės burbulų. Tada maišant po truputį supilkite sviesto-grietinėlės mišinį. Atsargiai, mišinys ims energingai kunkuliuoti. Vėl uždėkite ant ugnies ir virkite iki norimos konsistencijos. Karamelės konsistencija tikrinama įlašinus keletą lašų į puodelį su šaltu vandeniu. Jeigu susidaro kietas rutuliukas, kurį galite paimti pirštais, baigta, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į formą.
Tolygiai pabarstykite šoninę ir palikite sustingti apie 2-3 valandas. Tada supjaustykite kvadratėliais ir nieko nelaukdami mėgaukitės. Patarimas - jei norite nustebinti nieko neįtariančius savo svečius, gabalėlius ant lėkštės sudėliokite šoninės gabaliukais į apačią.
oho...ir kaip skonis?
AtsakytiPanaikinti