2010 m. sausio 29 d., penktadienis

Tahini pasta

Tahini yra tyrė iš lukštentų arba nelukštentų sezamo sėklų. Ji plačiai naudojama Artimųjų Rytų virtuvės patiekalams gaminti (pvz. humusui) arba patiekiama kaip padažas prie mėsos patiekalų ar kaip užtepas ant duonos. Galima valgyti kaip desertą - tepti ant duonos sluoksnį tahini pastos, o ant viršaus - sluoksnį uogienės.

Ingredientai:

1 stiklinė sezamo sėklų
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus

Sezamo sėklas sausai pakepinti orkaitėje arba keptuvėje, nuolat pamaišant medine mentele, apie 5-10 min, kol taps kvapnios ir šiek tiek pagels. Neleisti paruduoti, nes tai gali pakeisti pastos skonį. Sezamus atvėsinti ir sumalti kavamale arba plaktuvu. Sezamų masė gaunasi birios chalvos konsistencijos, o skonis kiek karstelėjęs, primena riešutų sviestą ar chalvą. Įmaišyti alyvuogių aliejų - turi gautis tirštoka, bet pilama tyrė. Sukrėsti į švarų sandarų indelį ir laikyti šaldytuve.

1 komentaras: