2009 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Karamelizuotos šoninės juostelės

Turbūt pats paprasčiausias iš desertų su šonine. Puikiai tiks prie raudono vyno ar alaus, nors, žinoma, gardu ir vienos.

Jums reikės:

100g plonai raikytos rūkytos šoninės juostelių
50g rudojo cukraus
1/4 šaukštelio kajeno pipirų
1/4 šaukštelio malto imbiero

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Atsiplėškite folijos lakštą dvigubai ilgesnį už kepimo skardą ir prieš tiesdami, suglamžykite ją. Taip susidarys grioveliai riebalams nutekėti. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, pipirus bei imbierą. Pavoliokite kiekvieną šoninės gabalėlį, kad tolygiai pasidengtų cukraus mišiniu. Atsargiai išdėliokite šoninės juosteles vieną šalia kitos, stengiantis nenubarstyti cukraus. Likusį cukrų šaukšteliu paskirstykite ant juostelių ir pašaukite orkaitėn. Kepti apie 10 minučių, arba kol gražiai apskrunda, o cukrus išsilydo. Kepant būkite netoliese ir vis užmeskite akį, nes šoninė greit suanglėja. Lopetėle juosteles atsargiai išdėliokite ant lėkštės (išsilydęs cukrus labai karštas!) ir valgykite dar šiltas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą