2009 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Duonos lazdelės "grissini"



Grissini - tai itališkos duonos lazdelės. Plonos ir traškios, jos skanios ir vienos, prie vyno ar alaus, tačiau ypač tinka prie salotų, sriubų, su įvairiais padažais, ar plonyčiam brandintam kumpeliui apvynioti. Pagaminti jas galima greitai ir paprastai "iš nieko", (na, tešlai pakildinti reikia apie pusantros valandos, bet per tą laiką galite ramiai pažiūrėti filmą).
Taigi, norint pavaišinti grissini'ais didelį būrį draugų (gaunasi tikrai daug), jums reikės:

620g miltų
390ml kambario temperatūros vandens
20g šviežių mielių (arba 7g džiovintų)
1 1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnelio cukraus

Šaukštelio alyvuogių aliejaus patepimui
Rupios druskos, arba picos prieskonių, arba kmynų, arba tarkuoto sūrio pabarstymui
(Skaniau, bet nebūtina, galima niekuo netepti ir nebarstyti - skanu ir paprastos).

Mieles ištrinti su cukrumi ir trupučiu šilto vandens dideliame dubenyje, palaukti kol ims burbuliuoti. Supilti druską, aliejų ir miltus, paminkyti kol tešla taps vientisa, lengvai aptepti jos paviršių aliejumi, ir uždengus rankšluosčiu kildinti 1 1/2 - 2 valandas. Tešlos turėtų padvigubėti.
Pabarstykite stalą miltais, imkite po ketvirtį tešlos vienu metu (likusią laikykite uždengtą), iškočiokite 1cm storio keturkampį. Supjaustykite jį 2cm pločio juostelėmis ir, imdami po vieną, susukite į lazdelę. Lazdeles, paliekant nedidelius tarpelius pakilti, sudėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Lazdeles patepkite trupučiu aliejaus ir apibarstykite norimais pagardais.
Kepti apie 20 min 180 laipsnių temperatūroje, arba kol gražiai pagels. Leisti atvėsti ir gardžiuotis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą