2009 m. rugpjūtis 15 d., šeštadienis

Tempuros padažas

Tempuros padažas japoniškai vadinamas tentsuyu:

1 puodelis vištienos ar daržovių sultinio
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai sauso balto vyno arba šerio (nebūtinai)
1/4 puodelio (arba pagal skonį kiek daugiau) sojos padažo
Galima pagardinti tarkuotu (ar džiovintu) imbieru, wasabi, arba čili pasta.

Sultinį pavirinti su cukrumi, vynu ir sojos padažu, nukelti nuo ugnies ir suberti prieskonius.

Kas mėgsta saldžiarūgštį padažą, galima įdėti 2 šaukštus šviežiai spaustų citrinos sulčių. Jei norite, kad padažas būtų ne toks skystas, sutirštinkite žiupsneliu krakmolo, ištirpinto šaltame vandenyje ir supilkite į verdantį sultinį.

1 komentaras: